ЕЛС Сервиз

pagehead650x100

Фирма ЕЛС АД е утвърдена на пазара за морско и индустриално оборудване:

Вече отвори врати работилницата за платна на ELS Sailing & Services изградена по модел и със съдействието на Quantum Sail Design Group. Работилницата разполага с две професионални машини FM-Solent (zig zag, three stich zig zag), едната за тежки материи, а другата (с дълго рамо) за леки до средно тежки снабдена с водачи и пневматична система. Същите машини се използват от световни производители като: Quantum, North, One Sails, Neil Pryde.

Използват се материали от най-високо качество на фирмата Bainbridge. Изпълняват се всички видове леки и тежки ремонти на радиални, панелни платна и спинакери, както и кайт и уиндсърф ветрила. Амбицията на екипа е в скоро време да се премине към проектиране и производство на ветроходни ветрила съобразени, с нуждите и джоба на българските ветроходци.

Фирмата е представител на водещи компании предлагащи, високо-качествено технологично оборудване в сферата на яхтеното и катерно оборудване:

  • X-YACHTS – На 18ти април 2008 г. бе подисан договор между компаниите „ЕЛС АД” и X-YACHTS, за предлагане на датската марка на територията на България и с права за продажби в Румъния. X-yachts e създадена през 1979 в Хадерсев, Дания и е определяна от познавачите като „мерцедеса” сред производителите на ветроходни яхти – „първокласна яхта съчетаваща комфорт, скорост и престиж, присъщ на скандинаваските производители”. Като професиналист налагащ се на пазара повече от три години „ЕЛС АД” предлага пълно гаранционно обслужване, комплексни решения по доставката, комишънинга и престоя на яхтите съобразено с високият стандарт на скандинавската фирма. Сервизната база и професионалистите на фирмата предлагат консултации и обслужване, както на собственици насочени към неделния круизинг, така и към тези, които желаят да се състезават на клубно, национално и международно ниво.
  • QUANTUM SAIL DESIGN GROUP – световен лидер в производството и дизайн на платна с високо технологично качество. „ЕЛС” АД извършва доставка, поддръжка и ремонт на ветрилата, както и консултации по експлоатацията им.
  • SLAM – Високо технологични морски облекла, спортно-елегантни колекции дрехи, съобразени с последните модни тенденции.
  • LOMBARDINI Marine – малко известна все още в България италианска компания, но с позиции в световния елит, за бордови двигатели за малки плавателни съдовев широка гама от 15 до 200 к.с. Към нея принадлежи най-мощният двигател с т.нар. Z-колонка (без валолиния).
  • Blue Wave – висококачествени накрайници, родове,, проволки, разнообразни крепежни елементи за яхти индустриални цели. Запресоване на проволки, заплетка на въжета, консултации и услуги в сферата на такелажа и риговането.
  • Glenstein – високо технологични въжета за яхти, кораби и алпинизъм;
  • В областта на въжета, проволки, родове, накрайници и т.н. „ЕЛС” АД представлява Gleistein, Gotiffredi Maffioli и BlueWave, с което покрива целия спектър от диаметри и предназначения за нуждите както на спортно-състезателните, така и за всички останали плавателни съдове.
  • Разполагаме с машини за запресоване на накрайници за въжета и проволки.
  • ЕЛС” АД предлага каталога на PLASTIMO и ОSCULATI – пълна гама от такелажно, техническо, спасително и др. морско оборудване, на Lewmar, Harken,Spinlock – за палубно и такелажно оборудване.

Фирма „ЕЛС“ АД предлага чартиране на ветроходни яхти за семейни уикенди,

фирмени партита и други мероприятия. Предлагат се следните ветроходни лодки:
Конрад 25 фута – 2 бр.
Bavaria 42 фута – 1 бр. 
Партньорството директно с толкова много и престижни производители от 8 държави, дава възможност за маневриране в цените и комплексно удовлетворяване на всички изисквания на собствениците на яхти и малки и големи плавателни съдове.

Яхтеният център на ЕЛС АД предлага професионално оборудване, аксесоари и екипировка, спасително и палубно оборудване, електроника и навигация, машина за запресоване, работилница за ремонт на платна консултации и прецизно обслужване.

Фирмата консултира и обмерва ветроходни съдове по системата IRC, официално въведена в България от 2008г.

Фирмата е генерален спонсор на ВЕТРОХОДЕН КЛУБ ПОНТОС – най-бързо развиващият се клуб по ветроходство и уиндсърф на Балканите, с много постижения в Българския и международен шампионат по ветроходство, както и позиции в топ 30 на Професионалната Уиндсърф Асоциация.

На Световния шампионат IMS 600, който се проведе в Агиос Николаос, Крит, Гърция през 2006г., ветроходна яхта ПЕТРА, Bavaria 42 Match, зае 4-то място в генералното класиране, и 1-во място в Corintian Trophy. Екипажът на яхта ПЕТРА е носител на Златен Глобус 2006 за спортно постижение на годината. През 2007 беше регистрирана и първата официална победа на българска лодка в международно състезание, а имено яхта През 2005 година клуб ПОНТОС участва в две международни състезания в клас IMS 600, а през 2006-та в три. Подготовката бе с изключителното съдействие на Германския отбор Yates Alemanes и Quantum Sails Design Group.

На Световния шампионат IMS 600, който се проведе в Агиос Николаос, Крит, Гърция през 2006г., ветроходна яхта ПЕТРА, Bavaria 42 Match, зае 4-то място в генералното класиране, и 1-во място в Corintian Trophy. Екипажът на яхта ПЕТРА е носител на Златен Глобус 2006 за спортно постижение на годината. През 2007 беше регистрирана и първата официална победа на българска лодка в международно състезание, а имено яхта „ПЕТРА”с победата си в IMS Porto Carras Sailing Week, Гърция.